Glad och Sur i ur och skur (3-6 år)

– en magisk och underfundig pjäs om känslor och vad som gör oss till de vi är.

Sofia Sur och Gustav Glad är städare på teatern. Sofia är nästan alltid glad och Gustav är nästan alltid sur – konstigt eller hur? Vad är det förresten som gör att man blir glad eller sur? Blir alla glada på samma sätt, eller är det olika? Och hur är det när man är ledsen, överraskad, rädd eller arg? En dag ska Sofia och Gustav städa logen, rummet där skådespelarna klär om till sina teaterkostymer. Rummet är stökigt och fyllt av kläder, hattar och skor. Bland alla saker hittar de ett manus, en teaterpjäs, som de nyfiket börjar läsa. Till sin förvåning upptäcker de att teaterpjäsen handlar om dem själva…
·

Mittiprickteaterns arbetsmetod

Glad och Sur i ur och skur är en pjäs för barn från 3 år som handlar om känslor och hur de påverkar oss och vår omgivning.
Som vanligt gör vi ett förarbete i stadsdelen Rinkeby-Kista i Stockholm – vi  gör besök på förskolorna och samtalar kring föreställningens tema och improviserar tillsammans med barnen (det är trettonde året i rad som vi gör detta).
Efter förarbetet på förskolorna tar det slutgiltiga manuset form för att sen repeteras under 6 veckor och därefter spelas för alla ca 1300 barn i åldern 3-5 år i stadsdelen – föreställningen spelas även på Påfågeln, Stockholm och på turné i landet under 2020/2021.
Vårt sätt att arbeta är otroligt givande för såväl oss på teatern, som barn och personal i förskolorna.

Recensioner

Lennart Gustafsson och Aja Rodas leker sig igenom en uppsjö av känsloyttringar.
Anna Håkansson, Dagens Nyheter
Läs mer ur recensionen

Mittiprickteatern ger barnpubliken en palett starka känslor.
Karin Helander, Svenska Dagbladet
Läs mer ur recensionen

Premiär 1 februari 2020 på Påfågeln, St Eriksgatan 84, Stockholm


Bildgalleri
Affischdesign:
Anna Sigurdsdotter
Fotograf: bild 2-6 Magnus Munkesjö och bild 7-17 Martin Skoog.
Högupplösta bilder finns här