Kontaktbild

Konstiga djur (3-6 år)

– en färgsprakande föreställning full av musik och sång och en hel rad av de mest konstiga djur du träffat på!

En föreställning efter Lotta Olssons och Maria Nilsson Thores August- nominerade bok. Jättemyrsloken misstänker att hon är det konstigaste djuret i världen. Det tycker i alla fall Hasselmusen. Men för att vara säker på sin sak så anordnar Myrsloken en tävling där alla djur som vill själva får anmäla sig och berätta varför just de är konstigast.
Snart visar det sig att en hel del alldeles vanliga djur också kan vara jättekonstiga. Och hur väljer man en vinnare när alla deltagare är helkonstiga?

Är du konstig? Hur konstig då? Vem är konstigast? Jättemyrsloken inbjuder härmed till den första Konstiga djur-tävlingen. Skicka ansökan senast fredag.

Mittiprickteaterns arbetsmetod

Konstiga djur är en föreställning för barn från 3 år som tar upp ämnen som identitet och mångfald. Som vanligt gör vi förarbete i stadsdelen Rinkeby- Kista i Stockholm – vi gör besök på förskolorna och samtalar kring bokens tema och improviserar tillsammans med barnen (det är tolfte året i rad som vi gör detta).
Vi kommer göra ett fördjupat arbete med en språkintroduktionsavdelning på förskolan Björkbacken i Husby under vintern 2018/2019 kring bokens tema. Vi kommer undersöka hur konstiga djur egentligen kan vara och om inte alla, människor och djur, egentligen är lite konstiga allihopa. Kan det till och med vara bra att vara konstig?
Efter förarbetet på förskolorna tar det slutgiltiga manuset form för att sen repeteras under 6 veckor och därefter spelas för alla ca 1300 barn i åldern 3-6 år i stadsdelen – föreställningen spelas därefter även på Påfågeln, Stockholm och på turné i hela landet under 2019/2020.
Vårt sätt att arbeta är otroligt givande för såväl oss på teatern, som barn och personal i förskolorna.

·

Recension

Regissören Josefin Lennström har stor erfarenhet av 3–6-årspubliken och vet precis hur länge en situation tål att utforskas, hur subtil en rörelse kan vara för att fascinera åskådarna och vad som verkligen piggar upp salongen.
Karin Helander, Svenska Dagbladet
Läs hela recensionen

Premiär 11 februari 2019 på Husby Konsthall, Husby Gård, Kista


Bildgalleri
Affischdesign:
Anna Sigurdsdotter
Fotograf:
Martin Skoog.