Kontaktbild

Vill visst! (3-6 år)

Vill visst!
– en lekfull och musikalisk föreställning om vänskap och hur svårt det kan vara om en ska bestämma hela tiden.

Nere på golvet, i hörnet eller kanske under din säng där lever de. Du kanske tror att det bara är lite damm och skräp som samlats ihop till en liten hög. Och det är precis så de vill att du ska tro. Då blir det inte så farligt för dem. Men nu vill våra okända vänner dammråttorna bjuda in oss alla på besök. Men varför vill de att vi ska komma? Och varför är det så svårt för dem att hålla sams?

Det är svårt att inte kunna få som man vill.
Och det är ju så många gånger som man inte får göra det man vill.
Det gör nästan ont om någon annan bestämmer något som man själv inte vill.
Kanske vet man inte vad man vill, bara att man själv vill bestämma.
Och det är svårt att ändra sig om det där andra ändå faktiskt verkar roligt, eftersom det är någon annan som har bestämt det…

 Artists in residence
2017 gör vi något vi inte gjort förut – vi förlägger repetitionerna av vår nya förskoleproduktion på en förskola.
”Det är en fantastisk möjlighet att få vara nära vår publik redan i början av den kreativa processen! Under 6 veckor kommer vår produktion Vill visst! (3-6 år) att repeteras på förskolan Svängen i Rinkeby och det är ett nytt inslag i vår verksamhet i stadsdelen Rinkeby-Kista.” säger Magnus Munkesjö, regissör.
Som vanligt kommer vi att göra ett förarbete i stadsdelen – vi samtalar kring föreställningens tema och improviserar tillsammans med barnen (det är tionde året i rad som vi gör detta).
Efter repetitionsarbetet spelar vi föreställningen för alla ca 1300 barn i åldern 3-5 år i stadsdelen. Därefter spelas föreställningen på turné i landet.
”Projektet är otroligt givande för såväl oss på teatern, som barn och personal i förskolorna.” säger Rolf S. Nielsen, producent.

Recension

Livets stora frågor möts med vardagsmagi
Karin Helander, Svenska Dagbladet
Läs hela recensionen

Premiär 4 mars 2017 på Påfågeln, St Eriksgatan 84, Stockholm


Bildgalleri
Affischdesign:
Anna Sigurdsdotter.
Fotograf:
Martin Skoog.
Skådespelare: Anna-Karin Håkansson och Ulrika Hansson.