Recension Melleruds Nyheter

Barnteater med klös

I söndags besökte Mittiprickteatern Kulturbruket på Dal med föreställningen Klösiga Katters Klubb. Antalet platser var begränsat till 90 och det blev snabbt fullt av barn från tre års ålder i föräldrars sällskap.

På scenen fanns ett plank och några soptunnor och vips såg man bakgården framför sig, hårt bevakad av de två tuffa katterna Kattja och Kattniss.
När en tredje katt, som kallar sig Kattmandu fast han egentligen heter Jöns, dyker upp är de inte alls pigga på att han ska få vara med.
Pjäsen handlar om att vara med eller inte, utanför eller innanför gemenskapen. Den kloke Kattmandu lyckas komma med i klubben och tillsammans jagar de tre katterna skummisar, hittar en övergiven kattunge och löser mysterier.
Det är visst bra att vara fler och i slutet är det ett helt gäng av små katter som hänger på planket och vill vara med i klubben.
Barnen i salongen hängde med i handlingen och efter 40 korta minuter var föreställningen slut. Alla fick ett medlemskort i Klösiga Katters Klubb vid utgången.
Musiken i föreställningen, svängig och jazzig, passande till coola katter med klös och långa vajande svansar, är skriven av Anders Nyström, Cleo Boman har skrivit manus och regisserat.

Kulturbruket på Dal/Barnkulturgruppen arrangerade.

Karin Åström, Melleruds Nyheter 2019-02-27