Recension Svenska Dagbladet

Pigg teater rör sig bland konstiga djur

Den svenska bilderboksskatten ger även teatern näring. SvD:s Karin Helander roas av kreativa kojor och knasiga djur i några nya uppsättningar i Stockholm med omnejd.

/…/

Mittiprickteaterns ”Konstiga djur”, för samma åldersgrupp, bygger på en bok av Lotta Olsson och Maria Nilsson Thore. Regissören Josefin Lennström har stor erfarenhet av 3–6-årspubliken och vet precis hur länge en situation tål att utforskas, hur subtil en rörelse kan vara för att fascinera åskådarna och vad som verkligen piggar upp salongen. Hasselmusen myser i sitt ombonade hem (skapat av Anna Sigurdsdotter) och får besök av sin vän Myrsloken, som är lite deppig. Det är inte så roligt att betraktas som konstig, men å andra sidan beror det väl på vem man jämför sig med.

De utlyser en tävling om vem som är det konstigaste djuret och sprider annonsen över (spindel)nätet. Och vilket gensvar! De brevbombas av kandidater, som myrkotten, näsapan, näbbdjuret, dyngbaggen och nakenhunden. Faktum är att alla verkar konstiga på ett eller annat sätt. Eva Welinder som känsloyvig myrslok och Ulrika Hansson som pimpinett hasselmus får en del att fundera över till Anders Nyströms listigt stämningsförstärkande musik.

/…/

Karin Helander, Svenska Dagbladet 2019-03-06

Detta är den del av recensionen som handlar om Konstiga djur.
Resterande del handlar om Kurt och Kio (Teater Tre), Världens mesta Ester (Teater Fredag), och Veta bäst (Teater Barbara).