Recension Svenska Dagbladet

Nätfiffel, ljug och väntan – tre goda ting

Alla goda ting är tre, tänker Mittiprickteatern, och klipper till med tre premiärer på en vecka. De nya pjäserna kommer att spelas på turné och på hemmascenen Teater Påfågeln.

/…/

Att vänta är något som minsta barn känner till. När blir det snart? i regi av Josefin Lennström har inspirerats av Becketts I väntan på Godot och resulterat i en lika klurig som kul pjäs skriven av ensemblen (för barn 3–6 år). Två storkillar sitter vid ett träd och väntar på bättre tider. Eller på att drömmen ska slå in så att det kan växa äpplen på trädets kala grenar.
Men hur länge måste man vänta? Hur lång är en stund, hur länge dröjer ett tag, hur snart är det snart?

Magnus Munkesjö gör en barnvuxen med myror i byxorna, otåligheten kryper genom kroppen. Han vill hitta på något absolut hela tiden och vrider sig i spiraler som en ivrig mask, när han kläcker idéer eller nästan spricker av skojiga påhitt. Henrik Gustafssons väntare är mer förnuftigt vuxenförståndig, även om också han hemskt gärna brister ut i sång och dans för att få tiden att gå. Även om den skulle gå ändå. De väntar, längtar och spexar med röda hattar och talande skor. Tillsammans gör de en helt oemotståndlig existentiell show. Att vänta är att finnas. Snart blir det sedan.

Karin Helander, Svenska Dagbladet 2010-02-19

Detta är den del av recensionen som handlar om När blir det snart?
Resterande del handlar om Var är ångerknappen!!! (Mittiprickteatern) och Ljuget (Mittiprickteatern)