Recension Svenska Dagbladet

Härlig drift med beskyddande vuxenvärld

Det utvecklar sig till en absurd fars när Mittiprickteatern driver med vuxnas behov av att skydda barn från olika faror.

/…/

Faror lurar också i vardagen. Balansen mellan frihet och fasa kan vara nog så svårbemästrad i den alldeles vanliga verkligheten. Det blir man varse i Mittiprickteaterns skojiga drift med en överbeskyddande vuxenvärld, den danska pjäsen ”För säkerhets skull” (från 7 år), i yster regi av Josefin Lennström.
Säkerhetsexperterna Anders (Magnus Munkesjö) och Johanna (Ulrika Hansson) rutinkontrollerar publiken innan spelet börjar. Här lämnas inget åt slumpen när de nitiskt beskäftiga experterna ska föreläsa om hur man kan bekämpa farligheter i skolan, på fritiden och i hemmet. Strängt taget allt, från enkla stolar och blyertspennor till rytmisk gymnastik och mellanmål, innebär hiskeliga risker, visar det sig.
Trots varningssymboler, flytvästar och hjälmar åker de alltmer hysteriskt nervösa föreläsarna på märkliga olyckshändelser och blessyrer i en fart som skruvar sig till absurd fars. Och till sin befriande förvåning upptäcker de till slut glädjen i att ta steget ut i det okända och våga försöket.

Karin Helander, Svenska Dagbladet 2021-10-12

Detta är den del av recensionen som handlar om För säkerhets skull.
Resterande del handlar om Nosferatu 2 (Turteatern).